De koop-/aannemingsovereenkomst in breed perspectief

E.M. Bruggeman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De koop-/aannemingsovereenkomst in breed perspectief

gebonden: € 67.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789078066378, 550 blz., February 2014 UITVERKOCHT!

Uitgever: Stichting Instituut voor Bouwrecht

serienaam/reeks: Bouwrecht monografieen

beschrijving

Deze monografie gaat over de model koop-/aannemingsovereenkomst met de daarbij behorende algemene voorwaarden. Bij de koop en verkoop van (nog te bouwen) nieuwbouwkoopwoningen in Nederland wordt deze modeloverkomst het meest gebruikt.
Overeenkomsten naar dit model werden in het verleden vaak afgesloten met de garantie- en waarborgregeling van het Garantie Instituut Woningbouw (GIW) en daarom ook wel de GIW koop/-aannemingsovereenkomst genoemd. Van de koop-/aannemingsovereenkomst naar dit model bestaat een versie voor eengezinswoningen en een versie voor appartementen.

In dit boek is de model koop-/aannemingsovereenkomst met haar algemene voorwaarden onderworpen aan een rechtsvergelijkend onderzoek. De vraag die daarbij centraal heeft gestaan is hoe de regeling van de koop-/aannemingsovereenkomst en de daarbij behorende algemene voorwaarden zich verhoudt tot het Nederlandse en het Europees verbintenissenrecht. Het boek beschrijft vrijwel alle relevante onderwerpen met betrekking tot de rechtsverhouding tussen verkrijger en ondernemer op basis van de model koop-/aannemingsovereenkomst.

De volgende onderwerpen komen aan bod: inhoud en aard van de overeenkomst, uitleg van de overeenkomst, het sluiten van de overeenkomst, zekerheidstelling en financiering, betaling, subsidies en kostenwijzigingen, de levering van de grond, wijzigingen, de bouwtijd, de oplevering en de aansprakelijkheid van de ondernemer voor tekortkomingen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.