Strijden of leiden

Jungiaans Individuatie Management J.I.M.® voor een transparante, volwassen organisatie

Harry Rump

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Strijden of leiden

paperback/ gebrocheerd: € 24.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789078044048, geïllustreerd, 120 blz., March 2009
Formaat: 24.7 (h) x 17.5 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 395 gram.

Uitgever: Uitgeverij Jungiaans instituut

beschrijving

Gebaseerd op zijn jarenlange ervaring in de analytische therapie richt Harry A.J. Rump zich vooral op het raakvlak tussen management en psychoanalyse. Het psychodynamisch en energetisch functioneren van de mens en organisatie staan centraal. Organisaties bestaan uit mensen en de structuren en systemen van organisaties vloeien hieruit voort. In de huidige tijd is het goed te praten over de cultuur én de natuur van organisaties.

Hij maakt duidelijk dat in het tijdperk van verandermanagement en leiderschapsstijlen, gedragsveranderingen en verandering van weerkerende storende patronen binnen organisaties, slechts kunnen worden bereikt door middel van een bewustwording en integratie van de onderliggende aansturende energieën. Hierdoor kunnen organisaties werken vanuit hun specifieke kracht en kunnen managers de kwaliteit van hun persoonlijke leven, de interactie met anderen, hun producten en diensten verbeteren.

In de discussie over leiderschap wordt vaak uitgegaan van vier typen. Gaat het werkelijk over menstypen of wordt hier slechts een mannelijk of vrouwelijk principe weergegeven?

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.