Kracht in zwakheid

de genezende kracht van genade

Andrew Comiskey; 

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kracht in zwakheid

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789077992159, 271 blz., October 2010
Formaat: 21.4 (h) x 13.2 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 341 gram.

Uitgever: Inside Out Publishers

vertaald door: Ralph van der Aa

beschrijving

Genade en hoop voor gewonde mensen

Misbruik, afwijzing, seksuele onreinheid… De wereld is er vol van; de kerk helaas ook. Velen ondervinden de verwoestende werking van relationele en seksuele zonden. Ze verstoppen zich achter een ‘regenjas’ van schaamte, ‘die het levend water afstoot’, schrijft Andrew Comiskey. ‘Schaamte weerhoudt ons ervan genade en waarheid te ontvangen waar we die het meest nodig hebben.’

In Kracht in zwakheid laat Comiskey zien hoe we onze schaamtejas mogen uitdoen aan de voet van het kruis. Christus wil ons ontmoeten in onze zwakheid en zijn genade geven. Genade die genezend, bevrijdend en herstellend werkt. Wij blijven zwak, maar als ‘gewonde helers’ mogen we anderen helpen bij hun worsteling met relationele en seksuele zonden.

Comiskey beschrijft allereerst hoe God de relatie tussen man en vrouw bedoeld heeft en welke rol Hij voor beiden heeft weggelegd. Aan de hand van voorbeelden – ook uit eigen leven – maakt hij duidelijk wat er gebeurt als man en vrouw niet meer beantwoorden aan hun hoge roeping. Het blijft echter niet steken in wanhoop en machteloosheid. De auteur laat zien hoe we – binnen een gemeenschap van gelovigen – op een bijbelse manier kunnen strijden tegen onze zonden. Genade is daarbij geen ‘toverwoord’ maar een kracht van God die ons leven radicaal verandert en dagelijks vernieuwt.


Andrew Comiskey (M. Div., Fuller Theological Seminar) is oprichter en leider van Desert Stream Ministeries in Kansas City, Missouri, USA. Hij is getrouwd met Annette. Vanuit zijn eigen ervaring helpt hij mensen die worstelen met seksuele gebrokenheid en problemen rond hun seksuele identiteit.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.