Debatteren om te winnen

de kunst van het overtuigen

Roderik van Grieken; Arthur Noordhuis; Donatello Piras

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Debatteren om te winnen

gebonden: € 26.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789077881385, 168 blz., May 2011
Formaat: 22.5 (h) x 14.2 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 380 gram.

Uitgever: Haystack, Uitgeverij

beschrijving

Managers en ondernemers, politici en ambtenaren, professionals en adviseurs proberen dagelijks anderen te overtuigen. Bij vergaderingen, discussies en presentaties spelen debattechnieken een belangrijke rol.

'Debatteren om te winnen' laat aan de hand van diverse methoden, overtuigtips en oefeningen zien hoe je sterker kunt argumenteren en beter presenteren. Nieuw in deze herziene editie: actuele cases en een hoofdstuk over framing!

Roderik van Grieken is de bekendste debatdeskundige van Nederland. Als mede-oprichter en directeur van het Nederlands Debat Instituut heeft hij het debat geïntroduceerd in duizenden scholen, bedrijven en overheden. Arthur Noordhuis en Donatello Piras werken ook bij het Nederlands Debat Instituut en hebben allebei jarenlange ervaring als trainer en debatleider.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Roderik van Grieken is directeur van het Nederlands Debat Instituut, waarvan hij in 1998 een van de oprichters was. Hij heeft het instituut laten uitgroeien tot dé debatautoriteit van ons land. Eind jaren tachtig maakte hij op een Schotse kostschool kennis met het debat als sport en lesmethode. Daar en tijdens zijn studie rechten aan de Universiteit Leiden nam hij succesvol deel aan vele (inter)nationale debat- en pleitwedstrijden.
Roderik publiceert geregeld over de kwaliteit van het maatschappelijk debat en is veelgevraagd analist van politieke debatten in de media. Daarnaast adviseert hij bij de opzet en invulling van radio- en televisiedebatten. Wekelijks treedt hij op als dagvoorzitter en gespreksleider tijdens congressen in binnen- en buitenland.
Roderik is voorzitter van de jury van de Debatprijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste debater van de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.