Het schervengericht

luisterboek

A.F.Th.

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het schervengericht

overig audio: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789077858325, July 2008
Formaat: 14.0 (h) x 12.7 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 73 gram.

Uitgever: HoorSpelFabriek

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

De opnamen werden fel realistisch met emmers, dweilen en moppen opgenomen, onder de wapperende regie van Von Saher en Cordia. Jeroen Kuitenbrouwer maakte de soundscape.

Een ware kamikase-aktie: toen de shortlist van de AKOliteratuurprijs bekend werd, zijn vijf net afgestudeerde dramaschrijvers die boeken gaan lezen en hebben voor elk boek een opzet gemaakt voor een hoorspeltekst. Het werd het dikste en Anne Lichthart, die voor dat boek stond, heeft een paar weken lang haar bed niet gezien en alleen maar zitten schrijven, daarbij de rest van de schrijfgroep en initiatiefnemers Marlies Cordia en Vibeke von Saher van de HoorSpelFabriek als klankbord gebruikend.

Voor wie het boek (1051 paginas!!) niet gelezen heeft, iets over de inhoud:
Twee mannen ontmoeten elkaar in de gevangenis. De ene is een wereldberoemd filmregisseur die door gerommel met een minderjarig meisje vast is komen te zitten. De andere, onherkenbaar door het verband om zijn hoofd, blijkt te maken te hebben met de verwoesting van het leven van de cineast. Al dweilend en plees schrobbend komen ze langzaam achter de waarheid, hierbij voortdurend in de gaten gehouden door de Griekse bewaker, die een heel vreemde rol in deze titanenstrijd speelt. A.F.Th. maakte een adembenemende eigen versie van een van Amerika's smerigste moordzaken van de vorige eeuw, de Mansonmoorden op de hoogzwangere vrouw van Roman Polanski, Sharon Tate en haar vrienden.

Met een prachtige cast: Rik Launspach als Remo/Polanski, Jack Wouterse als Maddox/Manson en Frank Lammers als de geheimzinnige Griekse bewaker.

Duur: 67 minuten

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Het schervengericht

paperback/ gebrocheerd: € 15.00
Wat gebeurt er als een van de grootste romanschrijvers uit het Nederlandse taalgebied zijn machtige verbeelding loslaat op een van de schokkendste ...

Meer boekennieuws op Facebook.