Een otter in Brussel

waterkwaliteitsroman

Sonja van der Arend

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een otter in Brussel

paperback/ gebrocheerd: € 10.50

ISBN: 9789077824085, 128 blz., November 2013
Formaat: 18.6 (h) x 13.5 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 166 gram.

Uitgever: Landwerk, Uitgeverij

beschrijving

Op een gewone ochtend op kantoor krijgt Henk Vleugel, aquatisch ecoloog bij het waterschap Doezel en Hoedt, een ogenschijnlijk onschuldig aanbod: wil hij de Europese Kaderrichtlijn Water gaan uitvoeren? Henk is verheugd en vereerd, maar hij twijfelt of hij de juiste persoon is om dit werk te gaan doen. Dan ontmoet hij Katelijne van Zwaay, een juriste bij de EU met veel verstand van Europese richtlijnen. Binnen enkele weken komt zijn nieuwe bestaan als beleidsambtenaar in een stroomversnelling.

Kan Henk de Kaderrichtlijn Water gebruiken bij het realiseren van zijn droom, een drastische verbetering van de waterkwaliteit in Doezel en Hoedt? Is hij wel op zijn plaats in zijn nieuwe functie, en wat vindt zijn vriendin er eigenlijk van? En wat ziet de flitsende juriste uit Brussel in hem, de nogal schuchtere waterschapsecoloog?

'Een otter in Brussel' verkent de ingewikkelde relaties tussen experts en beleidsmakers, bestuurders en burgers, lokale overheden en de Europese Unie. Allemaal staan ze voor de vraag: hoe krijg ik wat ik wil, als kennis en macht niet werken?

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.