Ik ben niet perfect, nou en!

zes portretten van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS)

Riet Grauwels; Caroline Houmes

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ik ben niet perfect, nou en!

paperback/ gebrocheerd: € 8.00

ISBN: 9789077822630, geïllustreerd, 56 blz., April 2014
Formaat: 21.2 (h) x 15.1 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 111 gram.

Uitgever: Tricht, Uitgeverij Van

beschrijving

Tweede druk 2014

Vanaf 1 februari 2014 is de term ESM vervangen door TOS (Taalontwikkelingsstoornis).

Ernstige taalproblemen hebben grote gevolgen voor de ontwikkeling van een kind.
Taal heb je nodig om te kunnen leren op school. Taal gebruik je ook voor het denken en het reguleren van je gedrag. Taal heb je nodig om elkaar in het gezin te begrijpen. Taal heb je nodig om te communiceren.
'De schatting is dat 5-7% van alle kinderen een taalontwikkelingsstoornis heeft, aldus Rob Zwitserlood in de inleiding bij dit boek. Rob Zwiterslood MA is klinisch linguist, onderzoeker en beleidsmedewerker Centraal Bureau van de Koninklijke Auris Groep.

Een zestal ouders vertelt in dit boek wat het voor hen betekent een kind met een taalontwikkelingsstoornis te hebben. Ze dragen geen oplossingen aan, maar laten zien dat een evenwichtige aanpak van de problemen samen met professionals uit de zorg en onderwijs de moeite loont.
Een boek voor ouders en familie van kinderen met een taalotwikkelingsstoornis en voor leerkrachten, intern begeleiders, ambulant begeleiders en opvoedondersteuners.

Aanbevolen door de Nederlandse federatie van ouders van slechthorende kinderen en van kinderen met spraak-taalmoeilijkheden (FOSS).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.