De taal van het nieuwe normaal

Corona in 1000 en enige woorden

Ton den Boon

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De taal van het nieuwe normaal

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789077767900, 120 blz., November 2020
Formaat: 21.0 (h) x 13.1 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 165 gram.

Uitgever: De Weideblik

serienaam/reeks: Leeswoordenboeken

beschrijving

De coronapandemie van 2020 veranderde niet alleen onze samenleving, maar ook onze taal. Het Nederlands kreeg er in korte tijd honderden, zo niet duizenden nieuwe woorden en uitdrukkingen bij. De taalveranderingen volgden het verloop van de pandemie op de voet. Aanvankelijk lag het accent op medische termen. Vervolgens kwamen er talloze woorden voor ons lockdowngedrag bij. Ten slotte kreeg de wereld ná corona - ‘het nieuwe normaal’ oftewel de anderhalvemetersamenleving – vorm in onze taal.

In De taal van het nieuwe normaal schetst Ton den Boon deze taalontwikkelingen en de patronen daarin. Hij doet dit in 50 columns, waarin hij telkens een (taal)aspect van de coronapandemie, de lockdown en de anderhalvemetersamenleving bespreekt. De columns staan op alfabetische volgorde tussen de ruim 1000 trefwoorden van de coronalijst

Ton den Boon is taalpublicist (onder meer in Trouw) en de Nederlandse hoofdredacteur van de Dikke Van Dale. Tijdens de pandemie hield hij een coronawoordenboek bij (www.coronataal.nl), waar de landelijke en internationale media - zelfs het Amerikaanse CNN - aandacht aan besteedden.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.