Dan En Larry in 'Niet Doen!'

D. Cooper

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dan En Larry in 'Niet Doen!'

paperback/ gebrocheerd: € 12.90

ISBN: 9789077766460, geïllustreerd, 82 blz., December 2010
Formaat: 21.2 (h) x 14.7 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 172 gram.

Uitgever: Xtra, Uitgeverij

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Aandoenlijk verhaal over de greep van een leermeester op zijn leerling.

Aandoenlijk verhaal, ondanks de vervreemdende enscenering, over de gecompliceerde relatie die de auteur als tiener had met zijn leermeester, een striptekenaar.

Hoofdpersonage Dan, een eend-achtig wezen, is een schuchtere jongen die zijn weg zoekt in het leven. Leermeester Larry, een champignonachtige robot, maakt misbruik van Dans onzekerheid door hem voortdurend te koeioneren en zijn grenzen op te rekken. Ondanks de niet-menselijke personages is Coopers verhaal over teleurstelling en onmacht intens invoelbaar.

Dave Cooper tekent zijn vervreemdende wereld met een zwierige, vibrerende lijntechniek. Voor zijn illustraties werd hij bekroond door de prestigieuze Society of Illustrators in New York. Tegenwoordig legt Cooper zich toe op zijn werk als kunstschilder, met exposities in prominente galerieën. Zijn graphic novels werden onderscheiden met Harvey, Ignatz en Eisner Awards.

Vrij Nederland:
‘Zeer aangrijpende autobiografische strip van Cooper. De lezer identificeert zich onmiddellijk met Dan, ook al is hij geen menselijk wezen, maar een eend.’

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Dan en Larry in "Niet Doen!"

paperback/ gebrocheerd: € 12.90
Graphic novel • Aandoenlijk verhaal over de greep van een leermeester op zijn leerling. Een surrealistische mix van dromen & herinneringen, ...

Meer boekennieuws op Facebook.