Santogh

Incasseringsvermogen om vrede te bewaren voor liefde!

Rajesh Debie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 

€ -1.00

ISBN: 9789077751992, geïllustreerd, 356 blz., March 2008 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Eigen Boek B.V.

beschrijving

Santogh betekend in het Sanskriet: Incasseringsvermogen om vrede te bewaren!
Dit boek is gebaseerd op waargebeurd verhaal, over discriminatie met echte feiten, die als bijlage worden vermeld.
Geboren in het binnenland van Suriname op de oerwoudgrens met Brazilië in de Amazone beleefd Rajesh samen met zijn tijger vele avonturen. Wanneer hij met zijn familie emigreert naar Nederland voor een betere toekomst, dan veranderd er voor Rajesh heel wat, maar hij weet zich goed aan te passen in het boeren gehucht Appingedam (Noord-Oost Groningen).
Na een rustige, maar wel avontuurlijke jeugdperiode, verlaat hij Appingedam en gaat studeren in Den Haag voor vliegtuigtechnicus. Hier belandt hij in het snelle drukke leven van de Randstad en begint de liefde te knagen.
Hij gaat op een studentencampus in Hoofddorp wonen, waar de dames hem al te graag van zijn maagdelijkheid af willen helpen, maar hij houdt voet bij stuk. Om afleiding te krijgen begint hij een bananenplantage in zijn appartement en kweekt echte bananen.
Bij zijn stagebedrijf Martinair en later ook bij de KLM krijgt hij te maken met echte discriminatie op hoog niveau. Wanneer de school ook mee gaat doen dan neemt Rajesh keiharde maatregelen en sleept ze allemaal voor de rechter. Hij verliest de zaak op een smerige manier (ROC van Amsterdam gaat grof buiten het boekje handelen), maar in het hoger beroep is er dan toch gerechtigheid.
In het boek stelt Rajesh grove misstanden aan de kaak. Leest u zelf hoe een kleurling zich staande moet houden en wat voor een impact dat heeft op je functioneren en je gezin.
Uiteindelijk vind Rajesh de rust op zijn boerderij in Midwolda.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.