En de honden blaffen

mijn strijd tegen borstkanker

Ingrid Kottmann

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 

€ -1.00

ISBN: 9789077751886, 292 blz., January 2008 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Eigen Boek B.V.

beschrijving

Ingrid Kottmann (1964) geboren in Hoogezand-Sappemeer. Ze is verpleegkundige en heeft bedrijfs- en organisatiepsychologie gestudeerd in Groningen. Ze is sinds 1988 werkzaam in de farmaceutische industrie als studie- en projectleider.

In 1996 is ze verhuisd naar Zwitserland, waar ze haar hart heeft verpand aan de bergen en aan haar Zwitserse echtgenoot, Urs.

Het leven is wat je overkomt terwijl je druk bezig bent andere plannen te maken.

Als gezonde, 41 jarige vrouw ontdek je op een zondagmorgen in oktober een knobbeltje in je borst. Je vraagt of je partner ook wil voelen en ook hij voelt een knobbeltje. Je kunt dan denken: het zal wel niets zijn, maar je hele lijf schreeuwt: ‘Dit is foute boel!!’

En het is inderdaad foute boel...

Je besluit een dagboek bij te houden dat bestaat uit e-mails naar familie en vrienden over alles wat je overkomt in het jaar na de diagnose borstkanker. Je deelt en verwoordt de angst dat je misschien je kersverse relatie verliest en je beschrijft hoe je ziet dat je naasten verdriet en angst hebben om jou. Je voert een strijd met je zelf en met je ziekte. Daarnaast schrijf je stukken tekst en gedichten over de behandelingen en wat die met je doen, en om het leven met kanker te verwoorden en de baas te zijn. Er zijn momenten van chaos, pijn, verdriet, hoop en wanhoop, vreugde en blijdschap. Dit boek is een kijkje in de emotionele en wanhopige maar ook positief intensieve wereld van een leven met borstkanker.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.