Uit Amerika

impressies over een rijk van angsten en illusies

W.F.M. de Vries

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 

€ -1.00

ISBN: 9789077751633, geïllustreerd, 352 blz., April 2007 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Eigen Boek B.V.

beschrijving

Het Amerikaanse volk is gelovig. Het gelooft in een God die Amerika beschermt. Het gelooft in zonde en in deugd. Deugd wordt beloond met rijkdom, zonde wordt bestraft. Ruim 2 miljoen Amerikanen zitten achter de tralies. En als de ene God niet straft, doet de andere dat wel. Die andere god heet ‘de markt’. In het rijkste land ter wereld leven bijna 36 miljoen mensen onder de armoedegrens. Amerika gelooft ook in vrijheid, waaronder het recht op wapenbezit. Het telt 80 miljoen vuurwapenbezitters en per jaar worden zo’n 30.000 mensen doodgeschoten. Amerika gelooft verder in vrede. In de loop der tijd heeft de VS daarom meer dan 200 maal oorlog gevoerd. Soms heeft dit geholpen, vaak niet. De VS heeft nog steeds vijanden: communisten en terroristen, cholesterol en nicotine, atheïsten en liberalen. Bij dit alles heeft Amerika haast: tijd is geld. Daarom geloven Amerikanen in korte metten, fast food en een ‘quick fix’ voor alle problemen.

Dit boek bevat zowel persoonlijke ervaringen van de auteur (die van 1999-2004 in New York woonde) als soms serieuze, soms cynische beschouwingen over de Amerikaanse geschiedenis en politiek.
Het gaat over geld, geloof, geweld en het gezin, over presidenten en generaals, over de grondwet en de groentijd, over boeven en bedelaars, over patsers en predikers, kortom: over de Amerikaanse droom.

Willem de Vries (Dordrecht, 1942), sociaal-geograaf, werkte van 1968 tot 1999 -met een onderbreking tijdens welke hij achtereenvolgens bij een uitgeverij en bij de NUFFIC werkzaam was- bij het Centraal Bureau voor de Statistiek. Van 1999 tot eind 2004 was hij plaatsvervangend directeur van de United Nations Statistics Division in New York."

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.