Bij God en op Curaçao ...

J. Droog

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 

€ -1.00

ISBN: 9789077751244, 307 blz., UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Eigen Boek B.V.

beschrijving

Jan Droog werd in 1923 in Amsterdam geboren. Hij studeerde aan de Gemeentelijke Kweekschool voor Onderwijzers. De oorlog kwam hij redelijk goed door en behaalde in 1943 het Onderwijzersdiploma en daarna de Hoofdakte en de akte Engels in hetzelfde jaar.
Na de oorlog reageerde hij op een oproep vanuit Curaçao voor leerkrachten en in 1946 werd hij daar benoemd. Het eerst aan de Emmaschool, een school "por nada". Via het Hoofdschap van de Hendrikschool werd hij benoemd tot Gouvernements Inspecteur van Onderwijs.
Van de 23 jaar die hij in de Antillen doorbracht werkte hij 3 jaar op Aruba. Hij was actief als fluitist in het Curaçaos Philharmonisch Orkest, was bestuurslid van het Algemeen Nederlands Verbond, speelde toneel op Curaçao en Aruba, was een fanatiek voetballer van "Willemstad" en een verwoed, maar niet erg succesvol zeiler bij "Asiento". In zijn vrije tijd was hij een tijdlang bij Radio Curom en introduceerde op Curaçao en Aruba. Op Curaçao behaalde hij de Middelbare akten Engels, Duits en Pedagogiek. Hij schreef enkele boeken ten dienste van het onderwijs (o.a. "Bam Lesa" en "Antillia"). Bekend werd hij als de enige, echte Sinterklaas welke functie hij ongeveer 15 jaar vervulde. In "Bij God en op Curaçao" zijn de belevenissen van de schoolmeester Jo Gradon op luchtige en vaak humoristische wijze beschreven.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.