Sprokkelhout

een zoektocht naar zin en geloof

Edy Korthals Altes

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Sprokkelhout

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789077728482, geïllustreerd, 152 blz., May 2018
Formaat: 22.0 (h) x 15.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 324 gram.

Uitgever: Discovery Books

redactie: Hein Blommestijn

beschrijving

Deze bundel bevat gedachten over een reeks van jaren, door de auteur bijeengesprokkeld, over zin en geloof in deze tijd. Het gaat om persoonlijke ervaringen en inzichten. Met een voor een diplomaat ongebruikelijke openhartigheid spreekt hij over wat hem ten diepste beweegt. Als oecumenisch christen voert hij een sterk pleidooi voor samenwerking met andere levensovertuigingen bij de aanpak van grote wereldproblemen.

Het ten geleide van de hand van br. Gerard Mathijsen, abt van de Sint-Adelbertabdij in Egmond, karakteriseert de bundel vals volgt:

"Ondanks alle onheilspellende tekenen van rampspoed gelooft de auteur in de kracht van het geloof dat elk mensenkind een drager van Gods belofte maakt en wijst hij de weg naar een innerlijkheid die verbindt met de Allerhoogste en met ieder medemens.

Dit boek brengt zijn boodschap van vreedzame liefde en verdraagzaamheid in een wereld die met zijn massa vernietigingswapens zich zelf aan de rand van de afgrond heeft gebracht. "

Edy Korthals Altes (1924) was na zijn studie economie in Rotterdam van 1951 tot 1986 werkzaam in de Buitenlandse Dienst, het laatst als ambassadeur in Madrid. Nadien was hij actief betrokken bij tal van Nederlandse en internationale organisaties op het gebied van ontwapening en vredesbevordering. Van 1987 tot 1995 was hij vice-voorzitter van Pugwash Nederland en van 1994 tot 1999 co-president van Religions for Peace (WCRP). Over vrede en veiligheid en de noodzaak van geestelijke vernieuwing in Europa schreef hij diverse boeken. In februari 2017 verschenen zijn memoires getiteld 'Van havik tot vredesduif' .

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.