Ongewild lastig

in de puberteit en adolescentie

Monique Baard; Désirée van der Elst; M. van Leijenhorst

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ongewild lastig

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789077671115, 158 blz., December 2006
Formaat: 20.9 (h) x 13.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 225 gram.

Uitgever: Pica

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Ongewild lastig
in de puberteit en adolescentie
Inzicht in veelvoorkomende (ontwikkelings) stoornissen
Jongeren met een (ontwikkelings) stoornis worden vaak als 'lastig' ervaren, terwijl zij meestal ongewild lastig zijn. Voor de omgeving van deze jongeren is het soms moeilijk om het verschil te zien tussen pubergedrag en gedrag dat te maken heeft met de stoornis. De puberteit is een roerige periode, en voor jongeren met een (ontwikkelings) stoornis geldt dit vaak nog sterker. De problemen waar zij tegenaan lopen zijn bijvoorbeeld het intensieve sociale verkeer, aangaan en onderhouden van relaties, het organiseren en plannen op school en werk en het toekomstbeeld.
In ongewild lastig in de puberteit en adolescentie wordt inzicht gegeven in de problemen die jongeren met een Autisme Spectrumstoornis, ADHD, ADD, borderline, angst- en stemmingsstoornissen, NLD, gedragsstoornissen, OCD en het syndroom van Gilles de la Tourette hebben. De onderwerpen worden helder en bondig besproken en de schrijfsters dragen veel tips en advienzen aan voor ouders, leraren en anderen in de omgeving van de jongeren. Begrip en acceptatie maken hun wereld een stuk leefbaarder.
Daarnaast worden verschillende praktische hulpmiddelen geboden, zoals week-roosters en studieplanners, die via www.ongewildlastig.nl gratis te downloaden zijn.
Door je te verdiepen in de wereld van deze jongeren, verrijk je ook je eigen wereld.
Monique Baard en Mieke van Leijen-horst zijn beiden ambulant begeleider voor leerlingen met gedragsproblemen en ontwikkelingsstoornissen bij de J.H. Donnerschool. D r van der Elst is gespecialiseerde leerkracht en ambulant begeleider bij Stichting Gewoon Anders.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Ongewild lastig

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

Meer boekennieuws op Facebook.