Rioja voor de ziel

doelen in de jaren zeventig

David Grabijn

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Rioja voor de ziel

paperback/ gebrocheerd: € 15.45

ISBN: 9789077556054, 207 blz., May 2006
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 288 gram.

Uitgever: Lezerspoort

serienaam/reeks: Cyclus van de Nieuwe Jaren Zestig

beschrijving

Na de korte maar vrolijke jaren zestig waren veel oude overtuigingen verdwenen en wilde het niet meteen vlotten met nieuwe vormen van inspiratie. Er bleef veel in de lucht hangen dat niet meteen duidelijk werd. De jaren zeventig luidden een tijd in waarin jongeren maar ook ouderen zelf aan de slag gingen. Doe-het-zelvers werden we en dat gold niet alleen voor verbouwinkjes maar ook voor bijvoorbeeld de keuze van voedsel en amusement. Het bedrijfsleven sprong er dankbaar op in. Toch bleef er iets knagen. Sommigen gingen op zoek naar nieuwe doelen.

Rico lift in 1974 naar Spanje. Hij ontmoet wonderlijke mensen en raakt verstrikt in een zoektocht naar een modern levenselixer: Rioja voor de Ziel. Rico houdt eerst afstand, maar het leven dringt zich onstuitbaar aan hem op. Compleet met mogelijke antwoorden op zijn vragen. Ingebed in een fascinerend verhaal over een bijzondere wijn. En in het decor van een Spanje waar dictator Franco op zijn laatste benen loopt en waar in zekere zin de wereld zijn adem inhoudt. Waar allerlei verlangens strijden. Waar sommigen thuiskomen.

Vierde boek in een zevendelige cyclus over de periode 1936-2007: de woelige geschiedenis van de geboortegolfgeneratie. De delen zijn los van elkaar te lezen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.