Ringo's testament

de essentie van de jaren zestig

David Grabijn

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ringo's testament

paperback/ gebrocheerd: € 15.45

ISBN: 9789077556030, 192 blz., January 2006
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 267 gram.

Uitgever: Lezerspoort

serienaam/reeks: Cyclus van de Nieuwe Jaren Zestig

beschrijving

Ringo's Testament is het verhaal van de jaren zestig generatie: geboren na de oorlog, keurig opgevoed in de jaren vijftig, losgebroken in de jaren zestig en zeventig en daarna ingehaald door de maatschappij. Poetsen de babyboomers hun idealen nog eens op of gooien ze de handdoek in de ring?

In een villa op een Toscaanse heuvel komt een groepje vijftigers bij elkaar. Ze zijn uitgenodigd door filmregisseur Simon Nitzsche om te brainstormen over 'een vervolg op de jaren zestig'. Simon is op zoek naar de essentie van die tijd. Terwijl men op allerlei manieren probeert die essentie te achterhalen, begint de buitenwereld zich met het groepje te bemoeien. De lezer krijgt een onderhoudend verhaal opgediend met avontuurlijke, licht-filosofische, romantische en eigentijdse ingrediënten.

Derde boek in een zevendelige cyclus over de periode 1936-2007: de woelige geschiedenis van de geboortegolfgeneratie. De delen zijn los van elkaar te lezen.

Het is een boek voor wie de jaren zestig heeft meegemaakt, voor wie ze had willen meemaken, voor wie er nog niet mee klaar is en voor wie er meer van wil weten.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.