Madelena's bed

mythisch voorspel

David Grabijn

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Madelena's bed

paperback/ gebrocheerd: € 17.45

ISBN: 9789077556023, 272 blz., January 2004
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 372 gram.

Uitgever: Lezerspoort

serienaam/reeks: Cyclus van de Nieuwe Jaren Zestig

beschrijving

1936-1945 het mythisch voorspel

Een bootje komt aan in Marseille, onder een donkere wolkenlucht en aan de vooravond van het Duitse bliksemoffensief naar het westen. Een bijzondere familie trekt uit het Midden-Oosten naar Europa, terwijl overal in de wereld staten en volken zich in een fatale strijd storten.

Deze roman gaat over goed en kwaad, over emoties, missies en idealen, over mislukkingen en oorlog. De lezer volgt een aantal sporen: de legende van de Maria's die ooit uit Palestina naar Frankrijk kwamen, de oorlogshandelingen, de heersers van de wereld die elkaar de bal toespelen, de zoon en de vader, moeder en zoon, de tweelingzus, het hechte team van de goede en de kwade gids, de aards ingestelde geliefde en ten slotte het vervallen fort waar de ontknoping van de toekomst begint.

Eerste roman in een zevendelige cyclus over de periode 1936-2005, gezien vanuit de generatie van de geboortegolf. Veel babyboomers beleefden tijdens de jaren zestig van de vorige eeuw een inspirerend hoogtepunt. De komende jaren worden ze zelf zestig. Terugblik en vooruitkijk naar de 'nieuwe zestigers.' Elk deel bestrijkt een periode van een jaar of tien en kan helemaal los van de andere worden gelezen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.