De laatste cliënt

J. van den Hul

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De laatste cliënt

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789077490556, 200 blz., October 2010
Formaat: 21.0 (h) x 15.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 310 gram.

Uitgever: Lemmens, Uitgeverij

redactie: Mirthe Smeets

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

De psycholoog is er voor de cliënt. Maar wie is er voor de psycholoog?

Psychologe en controlfreak Rachel probeert haar voorspelbare leven te doorbreken en reageert op een contactadvertentie.

Beste Geert,

In de 35 jaar dat ik hier op aarde ben, reageer ik voor het eerst op een contactadvertentie. De pasfoto is twee jaar oud. Ik ben psychologe en ik werk in een gezondheidscentrum. Naast mijn werk lees en wandel ik graag. Als ik wandel, ga ik het liefst ver weg om geen cliënten tegen te komen. Ik hou van zingen, met of zonder glas wijn. Vier jaar geleden verbrak ik mijn relatie. Nu heb ik een leuk huis, een boeiende en vermoeiende baan en een paar goede vrienden. Eigenlijk ben ik best tevreden. ‘Waarom reageer je dan?’ vraag jij je misschien af, want zo veelzeggend was jouw advertentie niet. Nou, misschien daarom.

Groeten, Rachel.

De eenvoudige brief heeft een enorme impact. Rachel raakt de controle kwijt. Hoe kan ze zo haar cliënten nog helpen? Heeft ze zelf geen hulp nodig? Ze blijft keihard doorwerken… Na enkele fijne en vervelende gebeurtenissen besluit ze dat ze niet langer toeschouwer wil zijn van andermans gebeurtenissen. Ze wil zelf leven.

Judith van den Hul (1966) debuteert met De laatste cliënt. Ze studeerde journalistiek, werkte tien jaar als freelance schrijfster en fysiotherapeute. Momenteel is ze communicatieadviseur. Van den Hul beheerst de kunst van het opbouwend vertellen. De climax van het verhaal is niet te raden. De roman is spannend, maar bevat ook een vleugje romantiek, zonder het realisme te verliezen. Verder werkt de roman inspirerend, je leert écht te zien… Wat is er belangrijk in het leven? De laatste cliënt is geschikt voor werkende mensen, maar zeker ook voor jongvolwassenen en niet-werkenden. Het boek gaat over keuzes maken en over het feit dat je soms zo gericht bent op je verplichtingen dat je jezelf vergeet. Een eyeopener voor iedereen!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De laatste cliënt

paperback/ gebrocheerd: € 17.95
De psycholoog is er voor de cliënt, maar wie is er voor de psycholoog? Psychologe en controlfreak Rachel probeert haar voorspelbare ...

Meer boekennieuws op Facebook.