Praktisch Handboek Voedselbossen

Ontwerp, aanleg en onderhoud van een eetbare bostuin

Martin Crawford

 
 

gebonden: € 49.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789077463352, geïllustreerd, 384 blz., December 2018
Formaat: 28.4 (h) x 22.5 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 1424 gram.

Uitgever: Schildpad Boeken

vertaald door: Jelmer Bouma; Vanda Oosterhuis; Diete van der Woude

trefwoorden: agro-forestry eetbare bostuin permacultuur tuinieren toekomst ecologische voedselteelt voedselbos

beschrijving


‘De vertaling van dit complete en praktische standaardwerk komt als geroepen. Het aantal voedselbosbouwers in Nederland groeit in rap tempo! Dagelijks krijgen wij vragen als ‘We hebben een stuk land van 1 hectare en willen een voedselbos aanleggen, waar moeten we beginnen?’
Hoe fijn is het om een lekker handboek te kunnen aanbevelen waar mensen echt zelf mee aan de slag kunnen om een voedselbos te ontwerpen en aan te leggen!’
Stichting Voedselbosbouw Nederland, www.voedselbosbouw.org

Voedselbostuinieren is een inspirerende manier om eetbare gewassen te verbouwen – waarbij de natuur de kans krijgt om het meeste werk te doen. De groeiwijze van jong, open, natuurlijk bos wordt nagebootst, met een grote diversiteit aan meerjarige gewassen in groeilagen van verschillende hoogte. Een weldoordacht ontwerp leidt ertoe dat er weinig aanleiding is tot bodemomkering, onkruid wieden of plaagbeheersing. Door een zorgvuldig afgestemde soortenkeus wordt een gezond en veerkrachtig systeem gevormd waarin het bodemleven zich herstelt en de bodemvruchtbaarheid op natuurlijke wijze in stand wordt gehouden.

Voedend en weldadig als natuurlijke leefruimte voor mensen, vogels, insecten en andere dieren en een genot voor alle zintuigen.

In Praktisch Handboek Voedselbossen lees je alles wat je moet weten, voor de herbestemming van je achtertuin of de inrichting van een groter perceel. Met adviezen over planning, ontwerp (toegepaste permacultuur principes), aanplant en onderhoud. Ook worden ruim 450 geschikte gewassen besproken voor de diverse groeilagen - vrijwel allemaal eetbaar en een vitale verrijking van het menu met tal van onbekende smaken.


Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.