Kottas over Dressuur

Arthur Kottas-Heldenberg; 

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kottas over Dressuur

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789077462638, geïllustreerd, 207 blz., April 2011
Formaat: 25.4 (h) x 19.4 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 904 gram.

Uitgever: BBNC Uitgevers

illustrator: Maggie Raynor; Ewald Willibald

vertaald door: Renske Schuilenga

beschrijving

Kottas over dressuur is een bundeling van de praktijkervaringen en de filosofie van een van de meest gewaardeerde, internationale trainers van deze tijd: Arthur Kottas-Heldenberg. Zijn basisprincipe: ÔIk zie het paard altijd als een partner. Hij moet langzaam en geduldig worden getraind.

Dit boek is leerzaam voor iedereen die dit standpunt onderschrijft en de klassieke grondbeginselen van de dressuur verder wil ontwikkelen.

Eerst onderstreept Kottas het belang van de juiste houding en een grondig begrip van de hulpen van de ruiter voordat deze begint met het trainen van het paard.

Daarna belicht hij de waarde van het opbouwen van een goede band met het paard, het verbeteren van zijn mentale reacties en het ontwikkelen van zijn lichaam door werk aan de hand, alvorens te beginnen met het werk onder zadel.
Vervolgens benadrukt Kottas de essenti'le ontwikkeling van de basisgangen en de waarde van laterale oefeningen voor de training van het paard. Aansluitend worden gevorderde oefeningen besproken, waaronder vliegende galopwissels, pirouettes, piaffe en passage.

Het boek biedt veel uitleg, gebaseerd op de rijke ervaring van de auteur, over hoe bepaalde oefeningen tot in detail moeten worden uitgevoerd. Ook analyseert Kottas een aantal veelvoorkomende problemen en reikt hij mogelijke oplossingen aan.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.