De neus van de hond

speuren en zoeken

R. Haak

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De neus van de hond

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789077462249, geïllustreerd, 144 blz., February 2006
Formaat: 24.9 (h) x 17.8 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 545 gram.

Uitgever: Bloemendal Uitgevers

beschrijving

Het reukorgaan en reukvermogen van de hond is vele malen beter dan dat van zijn geleider.
Dit boek is een kennismaking met de geweldige mogelijkheden en het gebruik van de hondenneus. Gangbare speurmethoden, nieuwe inzichten en ontwikkelingen, speuren als sport, het komt allemaal aan de orde. Want alleen met gedegen kennis is het mogelijk om succes te hebben in wat zonder meer het mooiste onderdeel van de hondentraining mag worden genoemd.

De auteur, Ruud Haak, is expert op het gebied van hondentrainingen en de programma's van onder andere Speurhond en Reddingshond.
Recensie(s)

Een bijzonder gedetailleerd boek over het reukvermogen van de hond. Er wordt duidelijk gemaakt dat de belevingswereld van de mens verschilt van die van de hond. Ook wordt besproken hoe wij het beste de hond kunnen leren zijn speurzin optimaal te gebruiken zodat de mens die kan benutten voor speur- en reddingswerkzaamheden. Aan de orde komen o.a.: speuren als sport, opleidingsfouten, beinvloeding door de geleider en veel wetenschappelijke wetenswaardigheden over de reuk van de hond. De auteur heeft diverse hondenboeken geschreven. Het boek is geillustreerd met duidelijke tekeningen en kleurenfoto's. Doelgroep: professionele hondentrainers.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.