Greep krijgen op je studieloopbaan

werkboek voor studenten in het hbo

Paul Bloemen; Joris Dekkers

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Greep krijgen op je studieloopbaan

paperback/ gebrocheerd: € 21.60: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789077333297, geïllustreerd, 120 blz., June 2013
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 257 gram.

Uitgever: Dekkers, Onderwijs Adviserings Buro

illustrator: Ron Koreman

beschrijving

'Greep krijgen op je studieloopbaan' is een handig hulpmiddel voor jou als student.
Dit boek helpt je bij het verkrijgen van informatie over de instrumenten die bij studieloopbaanbegeleiding meestal worden ingezet, namelijk het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) en het portfolio. Tevens biedt het veel ondersteuning bij het krijgen van scherpe beelden over werkvelden waar je mogelijk terecht komt,over jezelf en over je opleiding. Tips, opdrachten en testen zorgen ervoor dat de informatie in het boek voor jezelf bruikbaar wordt. Het boek geeft ook een goede afspiegeling van de verschillende studieloopbaanaspecten
waar je tijdens je opleiding.
'Greep krijgen op je studieloopbaan' is een handzaam boek dat je altijd bij je kunt hebben (zoals bij gesprekken met de studieloopbaanbegeleider) en dat tijdens de hele studie en zelfs daarna zijn waarde blijft behouden.
Op de site www.oabdekkers.nl/greepopjeslb vind je extra informatie, voorbeelden en oefeningen.

Waarschijnlijk ben je niet zo lang geleden begonnen aan een nieuwe opleiding. Je ontmoet nieuwe mensen,nieuwe docenten en begeleiders in een nieuw gebouw. En je krijgt wellicht te maken met andere vormen van onderwijs. Ondertussen kom je steeds dichter in de buurt van je 'toekomst': over een paar jaar oefen je misschien al een beroep uit. Of ga je nog doorstuderen aan de universiteit of een andere opleiding volgen op het hbo?

Wij weten het niet en misschien weet jij het ook nog niet zo goed. Dat is niet zo gek: in deze periode van je leven word je misschien wel het meest geconfronteerd met je toekomst. De nieuwe opleiding, het nieuwe gebouw en de nieuwe mensen maken dat je alleen maar meer vragen aan jezelf moet gaan stellen.
Waarom koos ik eigenlijk voor deze opleiding? Welk beroep wil ik uitoefenen? Past de onderwijsvisie en de manier waarop in de opleiding onderwijs wordt gegeven bij mij? Wat voor persoonlijkheid heb ik en wat betekent dat voor de keuzes die ik maak? Welke richtingen kan en wil ik op binnen mijn opleiding? Wat
moet ik beheersen aan het einde van mijn opleiding? Wat kan en ken ik al en wat beheers ik nog niet zo goed? Welke leerstijl heb ik? Hoe functioneer ik in een groep?
Veel studenten stellen deze vragen niet aan zichzelf. En ze worden vaak ook niet aan de studenten gesteld door hun docenten. Die hebben het al druk genoeg met hun eigen vakgebied. Daarom werken steeds meer opleidingen met (studie)loopbaanbegeleiders (trajectbegeleiders of loopbaancoaches). Zij helpen en adviseren je met deze en andere vragen die gaan over jouw toekomst en over het best mogelijke leertraject voor jou.


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.