Dementie anders belicht

Hoe (uitbreiding van) dementie te voorkomen?

Marieke de Vrij

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dementie anders belicht

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789077326121, 100 blz., January 2020
Formaat: 21.2 (h) x 21.2 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 289 gram.

Uitgever: Pumbo.nl B.V.

redactie: D. Flud van Giffen

bewerkt door: Marleen Oosterhof-van der Poel

illustrator: Johanna Koelman; Isabella Koelman

trefwoorden: dementie preventie

beschrijving

Marieke de Vrij stelt haar fijnzintuigelijke gaven al sinds jaar en dag ten dienste van mens en maatschappij. Zij heeft met haar buitengewoon heldere inzichten tal van veranderingsprocessen in persoonlijke levens maar ook in bedrijven en instellingen in allerlei lagen van de samenleving in gang gezet en ondersteund. Dementie is een onderwerp waar velen vroeger of later mee te maken krijgen. Bij de diagnosestelling wordt er vaak van uit gegaan, dat er weinig tot niets meer aan het verloop van dit proces te doen is.
Dit boek geeft een andere en minder sombere kijk op dementie, met adviezen en oefeningen waarmee de beginnend dementerende mens zelf in staat is zijn proces te vertragen en/of te voorkomen. In een vroeg stadium is er wel degelijk wat aan te doen. De innerlijke gesteldheid en ontwikkeling van de mens met dementie komen aan bod, alsmede mogelijke psychologische oorzaken en uitingsvormen.

Pim van Lommel, cardioloog n.p., auteur van ‘Eindeloos Bewustzijn’
Er bestaat in onze huidige maatschappij nog steeds een grote angst en onwetendheid over dementie. In dit bijzondere boek wordt een dieper inzicht gegeven over de spirituele betekenis van dementie: dementie kan voor de dementerende mens ook een zinvol verwerkingsproces zijn. Er wordt verder uitvoerig en zorgvuldig ingegaan op de belangrijke rol die familie en verzorgenden hebben om dit proces respectvol en met meer begrip te kunnen begeleiden en te verlichten. Van harte aanbevolen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.