Bij u is het niet zo erg om gek te zijn

Niet nog een boek over psychologie of psychiatrie, maar meer een kookboek met recepten voor de essentiele basis van iedere behandelsituatie.

Coen Blom

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bij u is het niet zo erg om gek te zijn

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789077322710, 112 blz., December 2018
Formaat: 20.9 (h) x 12.7 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 154 gram.

Uitgever: Mension BV

trefwoorden: psychiater, psychiatrische praktijk, zelfreflectie

beschrijving

De liefde van een behandelaar voor zijn vak, voor de medemens spat ervanaf in dit boek - een vak als kunst van leven, levenskunst in afstemmen, respect voor wat is, zin voor realiteit. Humor.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Hij gaat uit van de praktijk waarbij de patiënt centraal staat. Wat heeft hij van hen geleerd, wat hebben zij nodig, wat brengt hen in beweging en maakt dat ze kunnen genezen?
Hij laat zien wat de spelregels van het spel zijn en neemt ons mee naar zijn spreekkamer. Practische bedside manners voor psychiaters, maar ook voor andere behandelaren.
Hij blijft zelf niet buiten schot. De psychiater is immers zijn eigen instrument en ook dat geeft hij handen en voeten. Wat betekent dat precies en hoe kunnen we ons verbeteren?
In goed leesbare hoofdstukken behandelt hij steeds een relevant aspect van deze gecompliceerde materie. En hij doet dat zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk.
Terwijl het over de behandelaar en zijn patiënt gaat, toont hij ons de kwetsbare mens die zich probeert staande te houden in deze verwarrende onoverzichtelijke wereld. Hij houdt ons lezers daarmee een onthullende en onthutsende spiegel voor.
Niet nog een boek over psychologie of psychiatrie, maar meer een kookboek met recepten voor de essentiele basis van iedere behandelsituatie.
inhoudsopgaveCoen Blom is 50 jaar psychiater en heeft opgeschreven wat hij geleerd heeft.
Vanuit zijn directe ervaring met patiënten laat hij zien wat werkt en wat niet.
toelichting“Wat een heerlijk boek, lichtvoetig en diepgaand, in toegankelijke stijl. Wijze waardevolle inzichten over de essentie van elke behandelsituatie. Resonerende thema’s: de kern voor een therapie die werkt ligt in goed contact met de behandelaar en vertrouwen in de behandeling; alles mag er zijn, niets hoeft weg. Voor de behandelaar: je bent het instrument waarmee je werkt en je kunt niet meer voor een ander doen dan voor jezelf.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.