Halen en brengen

40 jaar dokteren in Afrika

Adriaan Groen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Halen en brengen

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789077322680, geïllustreerd, 164 blz., December 2015
Formaat: 21.3 (h) x 14.9 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 351 gram.

Uitgever: Mension BV

redactie: Alexander Snijdewind

fotografie: Henny Allis; Horacio Sormani; Adriaan Groen

beschrijving

Vraag een tropenarts naar zijn of haar belevenissen en er komt een verhaal. Vraag het Adriaan Groen en er komen er tweeënzestig. Grappige, aandoenlijke, soms hartverscheurende schetsen van het
alledaagse leven in en rond een missieziekenhuis in Tanzania. Verhalen over Afrikanen vooral, maar ook over Malaria, HIV en Ebola, over slangen en krokodillen, over nonnen en missiepaters, medicijnmannen en magie. Mooie observaties, schijnbaar als terloops opgetekend, maar met oog voor detail. De soms cynische ondertoon van Groen kan niet de warmte en betrokkenheid verhullen die hij onmiskenbaar voelt voor het Afrikaanse continent.

Deze uitgave bevat een selectie verhalen uit twee eerder verschenen bundels, aangevuld met nog niet
gepubliceerd werk. Daarmee wordt een tijdsbestek van veertig jaar Afrika bestreken, vanaf de eerste weken van een jonge, idealistische ontwikkelingswerker tot en met de nadagen van een gepokt en gemazeld tropendokter. Dat maakt 'Halen en Brengen' tot een must voor iedere Afrika-ganger.

Adriaan Groen (1948) is tropenarts en schrijver. Van zijn hand verschenen tot nu toe twee verhalenbundels en vier romans.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Adriaan Groen (1948) is tropenarts en schrijver. Van zijn hand verschenen tot nu toe twee verhalenbundels en vier romans.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.