Het groot diabetesboek

voor kinderen, jongeren, ouders en familie

Ineke Bosch

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het groot diabetesboek

paperback/ gebrocheerd: € 42.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789077322451, geïllustreerd, 512 blz., November 2013
Formaat: 20.5 (h) x 20.5 (b) x 4.0 (d) cm. Gewicht: 1493 gram.

Uitgever: Mension BV

redactie: Alexander Snijdewind

beschrijving

Eindelijk een diabetesboek - en wát voor een boek! Het werd de hoogste tijd, want diabetes is één van de meest onderschatte ziektes. Er zijn maar weinig mensen, die werkelijk beseffen wat diabetes inhoudt. Zelfs voor de naaste familie is het vaak lastig om te begrijpen hoeveel impact de ziekte op je leven heeft. Dit boek is enig in zijn soort. Nooit eerder werden op vakkundige wijze en in begrijpelijke taal zoveel facetten van de diabetes(wereld) belicht. Nimmer gaven zoveel betrokken (medisch)deskundigen hun medewerking aan een werk als dit. Professor Bart Roep schreef de inleiding en minister Edith Schippers leverde een bemoedigende bijdrage.
De basis van dit boek wordt gevormd door 28 medische onderwerpen, waaronder natuurlijk diabetes type 1 en type 2, en er wordt ingegaan op zaken als sport, alcohol, seksualiteit en zwangerschap, in combinatie met diabetes. Daarnaast worden praktische zaken als een rijbewijs aanvragen of het afsluiten van een hypotheek behandeld. Ook komen jon- geren en ouders zélf volop aan het woord. Als lezer mag je in hun hart kijken. Het boek bevat 15 interviews met professionals en bekende Nederlanders die diabetes hebben. Zanger Gordon, oud-topsporter Bas van de Goor en actrice Izaira Kersten vertellen hoe zij diabetes geïntegreerd hebben in hun leven.
Dit boek bemoedigt, geeft uitzicht, roept herkenning op en je krijgt een brok in je keel bij het lezen van de ontroerende verhalen en interviews. De vormgeving is schitterend, voorzien van prachtige foto's en illustraties. Een omvangrijk, boeiend werk, dat je in één adem uitleest, herleest of als naslagwerk gebruikt.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.