Jurispudentie en regelgeving Uitsluitingsgronden, geschiktheidseisen, selectiecriteria, gunningscriteria

M.A. van Wijngaarden

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Jurispudentie en regelgeving Uitsluitingsgronden,  ...

paperback/ gebrocheerd: € 98.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789077320877, 432 blz., February 2010
Formaat: 24.2 (h) x 15.8 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 848 gram.

Uitgever: Uitgeverij Paris B.V.

serienaam/reeks: Bouw- en aanbestedingsrecht

bewerkt door: M.A.B. Chao-Duivis

beschrijving

In de Serie Bouw- en Aanbestedingsrecht geeft de auteur een op de praktijk gerichte behandeling van de belangrijkste onderwerpen uit het bouw- en aanbestedingsrecht. Centraal staat de behandeling van de verschillende algemene voorwaarden in de bouw.

Het commentaar van de schrijver op elk van deze algemene voorwaarden is voorzien van veel jurisprudentie, ook die niet elders is gepubliceerd, van de Raad van Arbitrage voor de Bouw alsmede de overheidsrechter.

Op deze wijze worden de belangrijkste onderwerpen uit het bouw- en aanbestedingsrecht in deeltjes van beperkte omvang, doch tamelijk uitputtend, behandeld. Daarbij komen in de eerste plaats die onderwerpen aan de orde, die in de praktijk het meest aanleiding tot conflicten geven.

Deel 17 behandelt:

Hoofdstuk 43: de uitsluitingsgronden, geschiktsheidseisen, selectie- en gunningscriteria die bij een aanbesteding worden gehanteerd.

Bij de zesde druk

Sinds de verschijning van de vijfde druk van de delen 16 tot en met 18 in 2008 is de jurisprudentie op het aanbestedingsrecht wederom enorm toegenomen. De toename betrof - eveneens wederom - met name de meer formele kanten van het aanbestedingsrecht en minder de vragen naar de selectie- en gunningscriteria. De toename heeft dan ook vooral geleid tot een uitbreiding van de delen 16 tot en met 18, hetgeen conform de voorzichtige voorspelling in het voorwoord van de vijfde druk van de Hoofdstukken Bouwrecht delen 16-18 was. De opgenomen jurisprudentie is relevant voor alle overheidsaanbestedingen en uitdrukkelijk niet alleen voor bouwgerelateerde opdrachten.

Over de auteurs
Mr. M.A. van Wijngaarden: in leven emeritus hoogleraar bouwrecht aan de Rijksuniversiteit Leiden

Prof. mr. dr. M.A.B. Chao-Duivis: hoogleraar bouwrecht aan de Technische Universiteit Delft

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.