Arbeid en Zorg

vakantie, verlof en aanpassing arbeidsduur

M.H.J. Miltenburg

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Arbeid en Zorg

paperback/ gebrocheerd: € 37.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789077320662, 106 blz., December 2008
Formaat: 24.2 (h) x 15.8 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 203 gram.

Uitgever: Uitgeverij Paris B.V.

serienaam/reeks: Arbeid&Recht Thema's

beschrijving

De wetgeving op het terrein van arbeid en zorg is in de afgelopen tien jaar enorm uitgebreid. Bij de meeste ontwikkelingen in de regelgeving stond het vereenvoudigen van het combineren van arbeid en zorgtaken voorop.

In 2000 is de Wet aanpassing arbeidsduur ingevoerd. Deze wet biedt werknemers de mogelijkheid om vermeerdering of vermindering van hun arbeidsduur te verzoeken. In 2001 werd de in het Burgerlijk Wetboek opgenomen vakantieregeling ingrijpend gewijzigd en trad de Wet arbeid en zorg in werking. In aanvulling op het zwangerschaps- en bevallingsverlof en het ouderschapsverlof introduceerde de Wet arbeid en zorg diverse nieuwe verlofvormen, waaronder het kortdurend zorgverlof en het adoptie- en pleegzorgverlof. Na haar inwerkingtreding is de Wet arbeid en zorg een aantal malen gewijzigd. Zo is in 2005 het langdurend zorgverlof ingevoerd en in 2006 de levensloopregeling.

Dit deel van de reeks Arbeid & Recht biedt een compleet overzicht van de wetgeving en jurisprudentie op het terrein van vakantie, verlof en aanpassing van de arbeidsduur. Er is voor een praktische opzet gekozen, waardoor het boek ook geschikt is als naslagwerk voor niet-juristen die zich met de toepassing van deze regelgeving bezighouden.

Over de auteur
Mr. M.H.J. Miltenburg is werkzaam als advocaat bij Dommerholt Advocaten N.V. te Heerenveen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.