Seksuele intimidatie op het werk

een aantasting van de menselijke waardigheid

C.G.W. de Graaf-Tolkamp

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Seksuele intimidatie op het werk

paperback/ gebrocheerd: € 37.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789077320617, 112 blz., September 2008
Formaat: 24.2 (h) x 15.8 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 231 gram.

Uitgever: Uitgeverij Paris B.V.

serienaam/reeks: Arbeid&Recht Thema's

beschrijving

De Europese en Nederlandse wet- en regelgeving en de Nederlandse rechtspraak met haar verschillende rechtsgronden die aan de vorderingen met betrekking tot seksuele intimidatie ten grondslag kunnen worden gelegd vormen een onoverzichtelijk geheel. Een samenhangend overzicht op dit gebied ontbreekt.

Dit boek beoogt een integraal overzicht te geven waarbij alle juridische onderdelen op het gebied van seksuele intimidatie op het werk worden meegenomen. Door het in kaart brengen van dit samenhangende overzicht wordt er voor zowel de werknemer als de werkgever en de jurist een duidelijk juridisch toetsingskader weergegeven. Verder biedt het overzicht voor de rechtspraktijk een toetsingskader om aldus tot een (meer) objectieve beoordeling te komen.

De vraag die in dit boek centraal staat is de vraag naar juridische toetsingskaders bij een vordering wegens seksuele intimidatie op de werkplek.

In dit boek komen aan bod de ontstaansgeschiedenis van (het begrip) seksuele intimidatie op het werk, de definitie en haar verschijningsvormen, de aard, de prevalentie en haar gevolgen, toekomstige ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op seksuele intimidatie op het werk, de huidige wet- en regelgeving, de rechtsmiddelen en de jurisprudentie rond dit onderwerp. Het boek sluit af met een aantal conclusies en aanbevelingen.

Over de auteur
De auteur is werkzaam als jurist bij Bouma & Zwolle advocaten te Steenwijk.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.