Elektronische Communicatie & Privacy

R.C. Winkelhorst

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Elektronische Communicatie & Privacy

paperback/ gebrocheerd: € 56.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789077320303, 330 blz., September 2006
Formaat: 24.2 (h) x 15.8 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 656 gram.

Uitgever: Uitgeverij Paris B.V.

beschrijving

Dit boek beoogt zonder omwegen een helder inzicht te verschaffen in de wirwar van bepalingen op het complexe terrein van elektronische communicatie en privacy.

Bij elektronische communicatie zijn vaak meerdere netwerk- en dienstenaanbieders betrokken. Dit betekent dat diverse (persoons)gegevens van met elkaar communicerende partijen worden verwerkt. Vaak is voor betrokkenen niet duidelijk door wie, waar en op welk moment van de communicatie, persoonsgegevens worden verwerkt. Laat staan dat gebruikers weten wat voor gegevens precies worden verwerkt en verstrekt.

Het boek verschaft inzicht in de diverse privacyaspecten welke zijn verbonden aan de elektronische communicatie tussen gebruikers onderling zoals verkeersgegevens, spam, nummeridentificatie, VoIP, e-mail, (mobiele) telefonie en sms en de relatie tussen gebruikers en aanbieders van openbare elektronische communicatienetwerken en -diensten. Daarnaast zal worden stilgestaan bij het vorderen van gegevens door politie en justitie bij voornoemde aanbieders. Ook de betekenis van hosting providers, zoekmachines en spyware (inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste veiligheidsrisico’s voor computersystemen) komen aan bod.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.