UAV toegelicht

M.A.B. Chao-Duivis; E.M. Bruggeman; A.Z.R. Koning

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
UAV toegelicht

paperback/ gebrocheerd: € 50.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789077320075, 156 blz., January 2005
Formaat: 24.2 (h) x 15.8 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 395 gram.

Uitgever: Uitgeverij Paris B.V.

serienaam/reeks: ABV reeks

beschrijving

'UAV 1989 Toegelicht' is een praktisch boek, geschreven voor al diegenen die in de dagelijkse praktijk te maken hebben met de UAV. 'UAV 1989 Toegelicht' is bedoeld om een antwoord te geven op vragen die in de praktijk leven. Het boek vermijdt typisch juristenjargon en geeft vele praktijkvoorbeelden. Het boek is dan ook uitermate geschikt voor de niet-jurist.

De UAV 1989 zijn de voorwaarden, geschreven voor het bouworganisatiemodel, waarbij een opdrachtgever een ontwerper contracteert om een ontwerp te maken en een aannemer contracteert om dat ontwerp uit te voeren. Dit model is zo ingeburgerd dat het inmiddels bekend staat onder de naam het klassieke model. Tot nu bestond er echter nog niet een voor niet- juristen geschreven toelichting, waarin deze voorwaarden worden uitgelegd en voorzien van voorbeelden. In de praktijk van alledag bleek wel dat aan een dergelijke toelichting grote behoefte was. Het Instituut voor Bouwrecht heeft daarom het initiatief genomen om deze toelichting te schrijven.

Over de auteurs
Prof. mr. dr. M.A.B. Chao-Duivis is directeur van het Instituut voor Bouwrecht en hoogleraar Bouwrecht aan de Technische Universiteit Delft.

Mr. E.M. Bruggeman en mr. A.Z.R. Koning zijn beide juridisch stafmedewerker van het Instituut voor Bouwrecht.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.