HondStaat

autobiografisch handboek voor eigenaren van staande jachthonden en liefhebbers van de jacht en het buitenleven

R. Kersten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
HondStaat

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789077285183, geïllustreerd, 185 blz., March 2007
Formaat: 22.7 (h) x 20.6 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 853 gram.

Uitgever: Wijland

illustrator: T. Bavelaar

beschrijving

HondStaat' biedt kennis en inzicht voor het opleiden, de omgang en bij het jagen met de staande jachthond. Een uitstekende informatiebron aangevuld met persoonlijke ervaringen van jachtopzieners, ervaren jagers en hondentrainers. het is een interessant boek waarin Auteur Rembrandt Kersten zijn ervaringen met de jacht en als veldwerkkeurmeester op een geheel eigenwijze vertelt.

Rembrandt Kersten, die er vele jaren heeft opzitten als veldwerkkeurmeester, introduceert u in de wereld van de jachthonden, geeft vanuit eigen ervaringen weer hoe de omgang met de jachthond het meest productief is en verhaalt over het plezier dat beleefd kan worden aan het werken met de Staande honden. Zijn visie op jachthonden en de moeilijke weg van hun opleiding komen uitgebreid aan de orde. Zijn verhaal gaat veel verder dan de basisvaardigheden waar voorjager en jachthond aan moeten voldoen.

Het boek is geschreven in een rustig gelegen oude boerderij met prachtig uitzicht op de velden. De aanwezigheid van een paartje witte kerkuilen op de grote zolder stoorde het werk niet, evenmin als de Ierse setters waar de schrijver zo graag mee werkt. De luidruchtige geluiden van krassende kraaien tegen de ramen waren in deze periode de enige reden het geweer uit het foedraal te halen. De juiste locatie voor overpeinzingen.

Ton Bavelaar voorzag het boek van schitterende tekeningen die de sfeer van het boek omlijsten.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Rembrandt Kersten, die er vele jaren heeft opzitten als veldwerkkeurmeester, introduceert u in de wereld van de jachthonden, geeft vanuit eigen ervaringen weer hoe de omgang met de jachthond het meest productief is en verhaalt over het plezier dat beleefd kan worden aan het werken met de Staande honden. Zijn visie op jachthonden en de moeilijke weg van hun opleiding komen uitgebreid aan de orde. Zijn verhaal gaat veel verder dan de basisvaardigheden waar voorjager en jachthond aan moeten voldoen.

Ton Bavelaar voorzag het boek van schitterende tekeningen die de sfeer van het boek omlijsten.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.