Eerste Hulp tijdens een pandemie

Het Oranje Kruis corona editie

Het Oranje Kruis

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Eerste Hulp tijdens een pandemie

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789077259153, geïllustreerd, 136 blz., May 2020
Formaat: 24.3 (h) x 17.1 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 279 gram.

Uitgever: Het Oranje Kruis

trefwoorden: corona covid-19 eerste hulp ehbo pandemie

beschrijving

Eerste hulp verlenen tijdens een pandemie? De corona-editie van Het Oranje Kruis laat je zien hoe je deze periode adequaat en veilig kunt handelen in geval van nood.

Stap voor stap leer je hoe je eerste hulp verleent binnen de anderhalve-metersamenleving. Daarnaast lees je hoe je hierbij besmetting met het virus voorkomt en verspreiding tegengaat.

Natuurlijk is afstand houden belangrijk. Bij sommige levensreddende handelingen is dat echter niet mogelijk. Om het besmettingsrisico te beperken houd je het contact zo kort mogelijk. Dat kan bijvoorbeeld met een tourniquet of hemostatisch gaas. Hiermee kun je snel levensbedreigende bloedingen stoppen. De toepassing hiervan is daarom aan de lesstof van dit boekje toegevoegd.

Tevens is het bij verschillende eerstehulphandelingen goed mogelijk om het slachtoffer of zijn gezelschap op afstand instructie te geven voor hulpverlening, zoals je die zelf uit dit boekje hebt geleerd. Bij ongevallen of aandoeningen die plaatsvinden in je eigen thuissituatie, loop je overigens geen extra risico op besmetting. Je hoeft dan geen speciale maatregelen te nemen.

Deze corona-editie bevat lesstof die gebaseerd is op de Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp. Je kunt je met dit boekje goed voorbereiden op de Eerste Hulp praktijklessen en het examen voor het diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.