Genieten van het heelal

leer het heelal te begrijpen

R. Walrecht

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Genieten van het heelal

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789077052228, geïllustreerd, 64 blz., September 2009
Formaat: 29.7 (h) x 21.1 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 386 gram.

Uitgever: Rob Walrecht Productions

serienaam/reeks: Genieten van de sterrenkunde

illustrator: Rob Walrecht

beschrijving

Genieten van het heelal
Dit is het derde deel van een serie van drie boeken voor iedereen - jong en oud - die geïnteresseerd is in het heelal. Om de jeugd te bereiken is de schrijfstijl en lay-out prettig en kleurrijk. De boeken bevat zeer veel kleurrijke illustraties en zijn geschikt vanaf 12 jaar. Tekst, illustraties en lay-out: Rob Walrecht.

Dit boek "gaat verder het heelal in" en is en logisch vervolg op B01 en B02. Het gaat niet alleen dieper in op de stof, maar ook dieper het heelal in.
De belangrijkste kenmerken van Genieten van het heelal:

Alles over sterren: over hun kleur en helderheid, hun grootte en massa, waarom sterren schijnen, en wat zwarte gaten zijn
Alles over de Melkweg, andere sterrenstelsels, clusters van sterrenstelsels en superclusters van sterrenstelsels.
Een duidelijke, logische opbouw, waardoor de lezer goed leert begrijpen wat onze plek is in het onvoorstelbaar grote heelal.
Een helder overzicht van het heelal, “visueel” gemaakt met behulp van verschillende (denkbeeldige) schaalmodellen, zoals het schaalmodel waarbij de zon zo groot is als een knikker, en het schaalmodel waarbij de Melkweg zo groot is als een LP, omringd door CD’s, flippo’s en een fietswiel.
Een grondige uitleg van hoe wij informatie uit het heelal krijgen, waaruit de materie bestaat, hoe we afstanden tot sterren kunnen meten, etcetera.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.