Wild park

commissioning the unexpected

Jeroen Boomgaard

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Wild park

gebonden: € 15.00

ISBN: 9789076936284, geïllustreerd, 90 blz., March 2012, Engels
Formaat: 19.2 (h) x 13.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 204 gram.

Uitgever: Jap Sam Books

serienaam/reeks: Essayreeks

redactie: Mirjam Beerman; Lex ter Braak

vertaald door: Lisa Holden

beschrijving

De Engelstalige publicatie 'Wild Park. Commissioning the Unexpected' is geschreven door Jeroen Boomgaard, als zesde deel van de essayreeks van het Fonds BKVB.

'Wild Park' is een essay over het verschil in kwaliteit van kunst in de openbare ruimte. Niet alleen vorm en iconografie bepalen een kunstwerk, ook de functies en betekenissen waarmee het op voorhand wordt opgezadeld. Boomgaard gaat op zoek naar werken die er in slagen te ontsnappen aan de belangen en intenties waarmee een plek beladen is en die met hun vluchtlijn een onverwacht patroon in de lucht tekenen.

Jeroen Boomgaard is kunsthistoricus en werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij sinds 2003 aangesteld als Lector Kunst en Publieke Ruimte bij de Gerrit Rietveld Academie. Die positie maakte het onderzoek mogelijk dat de basis vormt van het hiervoor liggende essay. In 2008 publiceerde Boomgaard in het kader van dit onderzoek: Highrise - Common Ground. Art and the Amsterdam Zuidas Area.

Dit is het zesde deel in een serie essays die in opdracht van het Fonds BKVB worden geschreven. Dit essay is ook verschenen in een Nederlandstalige editie, deze wordt via het Mondriaan Fonds verspreid.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.