Als kinderen andere wegen gaan

M. van der Kooi; W. ter Horst

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Als kinderen andere wegen gaan

paperback/ gebrocheerd: € 15.99

ISBN: 9789076890272, 200 blz., March 2009
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 281 gram.

Uitgever: Filippus

beschrijving

Nogal wat jongeren verdwijnen uit de kerk en hun ouders vragen zich af wat zij verkeerd hebben gedaan. De tieners, twintigers en dertigers van nu maken kennis met heel andere horizonten dan hun ouders en grootouders. Er is een enorm aanbod van gedachten, opvattingen, leefstijlen en muziekculturen. Datzelfde geldt voor geloof en levensoriëntatie. De vanzelfsprekendheid om het spoor van de ouders te volgen is weggesijpeld.

In dit boek verkennen de auteurs, elk vanuit hun eigen invalshoek, valkuilen en kansen voor (groot)ouders. Margriet van der Kooi bespreekt thema's als loslaten, teleurstelling als een weg naar God, vertrouwen en identiteit. Wim ter Horst bespreekt de verschillende levensfasen van kinderen en legt uit hoe zij op hun geloofsweg begeleid kunnen worden. Hij onderstreept het belang van liefhebben en van het altijd openhouden van het contact.

Daarmee is Als kinderen andere wegen gaan een lees- en werkboek geworden, voor (groot)ouders en geloofsgemeenschappen. Want kinderen zijn van hun ouders, maar ook van de christelijke gemeente. En het meest van de Goede Herder.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.