Spiritueel materialisme doorsnijden

Chögyam Trungpa

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Spiritueel materialisme doorsnijden

paperback/ gebrocheerd: € 22.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789076681290, 230 blz., June 2016
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 332 gram.

Uitgever: juwelenschip

redactie: John Baker

vertaald door: Meino Zeillemaker

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Het op de juiste manier bewandelen van het spirituele pad is een heel subtiel proces; het is niet iets om je lichtvaardig op te storten. Er zijn talrijke zijpaden die naar een verwrongen, egocentrische vorm van spiritualiteit leiden. We kunnen onszelf wijsmaken dat we ons geestelijk ontwikkelen, terwijl we in feite bezig zijn door middel van spirituele technieken ons egocentrisme te versterken. We zouden deze fundamentele vervorming spiritueel materialisme kunnen noemen.

Het nu al klassieke boek Spiritueel materialisme doorsnijden is de neerslag van twee reeksen voordrachten door Trungpa Rinpoche. Eerst worden de verschillende manieren besproken waarop mensen verwikkeld kunnen raken in spiritueel materialisme, de vele vormen van zelfbedrog waaraan beginners ten prooi kunnen vallen. Na dit overzicht van zijpaden worden de hoofdlijnen van het ware spirituele pad besproken. De manier waarop het onderwerp wordt benaderd is klassiek boeddhistisch, niet in formele zin, maar in de zin dat de kern van de boeddhistische benadering van spiritualiteit gepresenteerd wordt. Hoewel het boeddhistische pad niet theïstisch is, is het niet in tegenspraak met de theïstische disciplines. De verschillen tussen beide wegen zijn veeleer een kwestie van accent en methode. De fundamentele problemen van spiritueel materialisme komen bij alle spirituele disciplines voor.

Chögyam Trungpa, meditatiemeester, geleerde en kunstenaar, is bekend als boeddhistische leraar en stichter van Vajradhatu, de universiteit Naropa Institute, en Shambhala Training. Hij is ook auteur van De mythe van vrijheid en Shambhala, de weg van de krijger.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Spiritueel materialisme doorsnijden

paperback/ gebrocheerd: € 22.00
Het op de juiste manier bewandelen van het spirituele pad is een heel subtiel proces; het is niet iets om je lichtvaardig op te storten. ...

Meer boekennieuws op Facebook.