Ik heb je nodig

Elisabeth van de drie-eenheid & de vriendschap

Iny Driessen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ik heb je nodig

paperback/ gebrocheerd: € 12.00

ISBN: 9789076671963, geïllustreerd, March 2015
Formaat: 21.3 (h) x 15.3 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 408 gram.

Uitgever: De Karmelieten

beschrijving

Na het boek 'Met de glimlach' schreef Iny Driessen nu een tweede boek over de Franse karmelietes uit Dijon. Elisabeth heeft een schat van brieven nagelaten en lezend in haar geschriften, vond Iny heel veel teksten over de vriendschap.
Elisabeth was dan wel ingetreden in een slotklooster, de vriendinnen uit haar jonge jaren is ze trouw blijven volgen en ze hield contact via brieven. Ook aan haar zus en haar moeder schreef ze trouw over haar leven in de Karmel, met veel bemoediging en goede raad.

Maar echte vriendschap begint bij God en vanuit dit verbond schrijft ze ongedwongen over haar diepste beleving van vriendschap en hoe die model staat voor de vriendschap tussen mensen.
Opnieuw is er een bloemlezing van brieven, gedichten en notities in een hedendaagse vertaling.

Iny Driessen (1961-2015) was gehuwd met Jan Goyvaerts. Ze leefden in verbondenheid met de Karmel van Vilvoorde. Iny schreef jeugd- en kinderboeken en boeken voer geloof en gebed, waarvan een tiental samen met kardinaal Danneels. De manier waarop ze Elisabeths teksten benadert is doordrongen van haar concrete leven van elke dag.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.