Jezus van Nazareth

wat wou hij? wie was hij?

Gerhard Lohfink

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Jezus van Nazareth

paperback/ gebrocheerd: € 31.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789076671956, geïllustreerd, November 2014
Formaat: 21.7 (h) x 13.7 (b) x 3.7 (d) cm. Gewicht: 774 gram.

Uitgever: De Karmelieten

vertaald door: Marie Jeanne Vernieuwe

beschrijving

Jezus van Nazaret leefde ver verwijderd van de culturele en politieke centra van de antieke wereld. Zijn optreden in het openbaar duurde hoogstens anderhalf jaar. Dan werd hij terechtgesteld. Maar deze weinige maanden ontketenden een niet te vatten geschiedenis die nog steeds verdergaat. Hoe is zoiets mogelijk? Wie was Hij? Een wijze rabbi? Een profeet, krachtig van woord? Een succesvolle genezer? Een radicale maatschappelijke hervormer? Een hoogbegaafde charismaticus? Of stond Hij voor meer?

Dit boek van de Bijbelkenner Gerhard Lohfink toont het volgende aan: ook via louter historische methode kan je Jezus zo nabijkomen dat er geen onoverkomelijke kloof bestaat ten opzichte van de Jezus in wie de christenen geloven.

Dit boeiend geschreven Jezusboek veronderstelt geen vakkennis, maar gaat wel diep in op vragen die vakmensen bezighouden. Aan het eind komt de lezer voor de beslissende vraag te staan: heeft de kerk Jezus achteraf vergoddelijkt- of heeft zij zijn geheim adequaat geduid? Was hetgeen Jezus in beweging heeft gezet een utopie- of de aanvang van een nieuwe wereld en van de enige hoop voor de wonden van onze planeet?

Gerhard Lohfink was professor nieuwtestamentische exegese aan de universiteit van Tübingen. Vandaag leeft en werkt hij als theoloog in de 'Katholische Integrierte Gemeinde'. Bij Herder verschenen verschillende boeken van hem o.a. 'Braucht Gott die Kirche?' (bij Carmelitana uitgegeven onder de titel: 'Heeft God de kerk nodig?')

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.