Op golven van liefde en vertrouwen

Jacques Philippe

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Op golven van liefde en vertrouwen

paperback/ gebrocheerd: € 14.00

ISBN: 9789076671895, geïllustreerd, September 2013
Formaat: 17.8 (h) x 11.7 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 172 gram.

Uitgever: De Karmelieten

beschrijving

Surfen, vooral op flink schuimende zeegolven, is een kunst en een uitdaging. Het is een kunst om met veel handigheid de wind op te vangen en het zeil te richten. Het is een uitdaging om je toe te vertrouwen aan het spel van het water. Zo is ook een mensenleven: een zoeken naar harmonie tussen 'zelf-doen' en 'je toevertrouwen'. In de relatie met het grote mysterie dat wij God noemen is het niet anders.
In de geschiedenis van het christendom lag de klemtoon afwisselend op de eigen prestaties of op overgave. Sinds meer dan een eeuw gaat de slinger opnieuw in de richting van vertrouwen, overgave. Een belangrijke rol in die ommekeer speelt de figuur van Thérèse van Lisieux (1873-1897). In één van haar laatste brieven schrijft ze: "Mijn weg bestaat helemaal uit liefde en vertrouwen". Een 'kinderlijk' vertrouwen in Gods barmhartigheid, dat zich uit in een houding van liefde voor God en voor de mensen om haar heen.
Thérèse gaat naar de kern van de 'blijde boodschap' die Jezus' evangelie is: God is geen straffende tiran, maar een vergevende Vader! Vol vertrouwen mogen we ons als een kind in zijn armen werpen, wat we ook op onze kerfstok hebben, en altijd weer opnieuw beginnen.
Deze visie van Thérèse - haar 'kleine weg' - is opnieuw actueel in deze tijd van overdreven geloof in de maakbaarheid van het leven en het geluk. Ze wordt in dit boekje verwoord op een eenvoudige en concrete manier, met voorbeelden die voor velen herkenbaar zijn.

Jacques PHILIPPE is lid van de 'Communauté des Béatitudes'. Hij is een gewaardeerd spreker in Frankrijk en in andere landen. Zijn boeken worden in meerdere talen vertaald. Bij uitgeverij Carmelitana verschenen reeds eerder : 'Tijd voor God' (over het gebed); 'In de school van de Heilige Geest'; 'Innerlijke rust als weg naar God'.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.