De contemplatieve weg

Franz Jalics

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De contemplatieve weg

paperback/ gebrocheerd: € 14.00

ISBN: 9789076671765, geïllustreerd, 86 blz., May 2010
Formaat: 20.3 (h) x 12.7 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 139 gram.

Uitgever: Carmelitana Vzw, Uitgeverij

vertaald door: Carlos Noyen

beschrijving

In de Inleiding van dit glasheldere en diepgaande boek schrijft de Auteur:

"In het leven van een mens komen contemplatieve ogenblikken voor. Iets licht daarin op wat de mens altijd al verwacht heeft. Ze laten vermoeden dat het leven meer te bieden heeft dan wat wij in de grijze alledaagsheid meemaken. Ze verrassen ons en laten een verlangen na om dieper in het geheim van het leven binnen geleid te worden; want ze geven een voorgevoel van ons eigenlijke thuis."

"In dit boek wil ik graag de betekenis van de contemplatieve weg op een eenvoudige, maar nauwkeurige manier beschrijven. In de eerste hoofdstukken probeer ik drie begrippen te verhelderen: het geloof, het eeuwig leven, de contemplatie. Aansluitend wil ik een concrete indruk van de contemplatieve weg geven. Ik onderzoek dan het verband met de filosofie, de bijbel, en de mystiek. Ik exploreer ook de ontwikkelingslijnen van het contemplatief gebed, zijn uitwerking op het actieve leven en zijn actualiteit nú. Een concreet voorbeeld zal ons ten slotte tonen hoe het contemplatief gebed eruit ziet en hoe het in de praktijk toegepast kan worden."

Franz JALICS werd in 1927 in Boedapest geboren. Hij is lid van de jezuïetenorde. Vele jaren was hij als professor theologie werkzaam in Argentinië. Hij bracht er een tijd in de gevangenis door, beschuldigd van communistische activiteiten. Sinds 1963 geeft hij meditatiecursussen, eerst in Argentinië, later in de Verenigde Staten, en vanaf 1978 in Duitsland.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.