Deuteronomium 23

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Deuteronomium 23

paperback/ gebrocheerd: € 21.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789076564456, 164 blz., December 2007
Formaat: 24.1 (h) x 17.4 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 372 gram.

Uitgever: Skandalon

serienaam/reeks: Amsterdamse cahiers

redactie: K. Spronk

beschrijving

Amsterdamse Cahiers nr. 23

Deuteronomium is waarschijnlijk niet het meeste geliefde boek van de Bijbel, maar het is ongetwijfeld wel een van de belangrijkste. Hier wordt een toon gezet die zal doorklinken in de manier waarop over God en de relatie tot zijn volk wordt gespro­ken in veel van de volgende boeken. Wie het boek Deuteronomium nauwkeurig leest, zal er sporen in ontdekken van een voortgaande discussie over de centrale theologische vragen.

Die nauwkeurige lezing begint in deze aflevering van de Amsterdamse Cahiers met een diepgravende, eigenzinnige weergave van het huidige wetenschappelijke debat over het boek Deuteronomium. Naast een aantal bijdragen over bepaalde teksten en thema's vindt u ook een helder overzicht van met Deuteronomium vergelijkbare (verdrags)teksten uit het oude Nabije Oosten. Veel aandacht is er ook voor de manier waarop het verhaal over het levenseinde van Mozes is beschreven en verbeeld in jeugd- en gezinsbijbels.

De bijdragen zijn van de hand van E. Otto, T.J.J. Krispijn, A.J.O. van der Wal, P. Sanders, K.A.D. Smelik, K.A. Deurloo, N.A. van Uchelen en C. Houtman.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.