Mansfield Park

Jane Austen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Mansfield Park

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789076542935, geïllustreerd, 516 blz., December 2018
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 700 gram.

Uitgever: Kemper Conseil Publishing

vertaald door: Ben Zuidema

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

In Mansfield Park vertelt Austen op meeslepende wijze het verhaal van Fanny Price een onbemiddeld nichtje dat als ze tien is, wordt opgenomen in het gezin van haar welgestelde oom Sir Bertram van Mansfield Park. Na een moeizame start bij de familie Bertram groeit de timide Fanny uit tot een standvastige jonge vrouw. Dat komt van pas wanneer overspel de relatieve rust in de familie dreigt te verstoren.
In deze roman laat Austen zien hoe jonge vrouwen zich kunnen handhaven meestal door een slim huwelijk, zonder daarbij de liefde uit het oog te verliezen. Veel ironie, prachtige types en messcherpe dialogen dragen dit verhaal. In de beschrijving van de hoofdpersonen en hun gedragingen worden de sociale posities en de heersende morele integriteit door Austen op haast chirurgische wijze ontleed. Belangrijke thema’s als opvoeding, klasseverschil, kolonisatie en positie van de vrouw vormen de onderstroom van deze roman. Die biedt daarnaast een getrouw tijdsbeeld van Engeland aan het begin van de negentiende eeuw, de vooravond van Waterloo.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Mansfield Park

paperback/ gebrocheerd: € 19.95
De belangstelling voor het werk van Jane Austen (1775-1817) is de laatste jaren sterk toegenomen. De oude kritiek op haar centrale thema: ...

Meer boekennieuws op Facebook.