Effectief en creatief schrijven

hoe technische en creatieve vaardigheden kunnen leiden tot een goed verhaal en een boeiend rapport

Job Creyghton

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Effectief en creatief schrijven

paperback/ gebrocheerd: € 24.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789076542706, 196 blz., July 2015
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 422 gram.

Uitgever: Kemper Conseil Publishing

beschrijving

Een boeiend rapport en een vlot geschreven verslag lezen heel wat makkelijker dan een droge opsomming van feiten en gebeurtenissen. Dat weet iedereen. Maar niet iedereen weet hoe je vlot en boeiend moet schrijven. Daar gaat dit boek over.

Durf en verbeelding kun je leren door creatieve vermogens te stimuleren.
Zo komt er meer variatie en originaliteit in je teksten. Maar het schrijven van
een interessant en effectief stuk vraagt ook om kennis en vooral techniek. De technische kant van het schrijven komt uitgebreid aan de orde en helpt de doeltreffendheid van je tekst te vergroten.
Meer dan vroeger moet alles korter, spannender en heftiger. Daarnaast moet een tekst direct aanspreken en meteen impact hebben. Vandaar dat bij het schrijven voor het 'world wide web' en bij de 'digi-taal' van de sociale media nadrukkelijk wordt stil gestaan.
Wie onderhoudend, stilistisch interessant en grammaticaal juist wil leren schrijven, vindt in Effectief en Creatief Schrijven de onmisbare kennis daarvoor, aangevuld met verhelderende voorbeelden en adequate oefeningen.

Job Creyghton (1948) verzorgt al meer dan een kwart eeuw cursussen en inleidingen die het hele spectrum van schrijven bestrijken. Zo heeft hij op de Schrijversvakschool Amsterdam studenten met fictie vertrouwd gemaakt. Bij de School voor Journalistiek in Utrecht ligt het accent meer op het
schrijven voor media als dagbladen en tijdschriften. In de hbo-opleiding CMD (Communication en Multimedia Design) belichtte hij de combinatie woord en beeld. In het postacademische onderwijs aan de Universiteit Leiden maakt hij cursisten vertrouwd met wetenschapsjournalistiek. Voor bedrijven en overheden verzorgt Creyghton trainingen waarin vaardigheden als duidelijk rapporteren en helder communiceren centraal staan.
Creyghton heeft ook enkele romans en gedichten op zijn naam staan. Hij publiceerde in literaire tijdschriften als De Gids, Maatstaf en De Tweede Ronde.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.