Lezen met de kanttekeningen

bijbels dagboek voor jong en oud

J.J. van Eckeveld; A. Geuze

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Lezen met de kanttekeningen

gebonden: € 9.95

ISBN: 9789076466835, 376 blz., August 2016
Formaat: 22.7 (h) x 15.3 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 711 gram.

Uitgever: Ramshoorn BV

beschrijving

De kanttekeningen zijn door de vertalers van de Dordtse synode in de kantlijn van de Bijbel geplaatst om de Bijbeltekst te verduidelijken. Vaak citeert men de letterlijke vertaling van de Griekse of Hebreeuwse grondwoorden en somt men verwijsteksten op om Schrift met Schrift te vergelijken. De kanttekeningen zijn als hulpmiddel bij het dagelijks Bijbellezen daarom zeer aan te bevelen. Vandaar dit dagboek met opgenomen kanttekeningen.

Bij het overdenken worden een te lezen Schriftgedeelte en een Psalmvers opgegeven. De meditaties gaan over een persoon, thema of Bijbelboek. Deze zijn bij elkaar geplaatst, zodat het uitnodigt om een volgende dag de vervolgstof te lezen.
Er is in de keuze van de onderwerpen rekening gehouden met het kerkelijk jaar. De volgorde van de Bijbelboeken wordt aangehouden. Men leest dus overdenkingen van Genesis tot en met Openbaring. In dit dagboek wordt uitgebreid aandacht besteed aan de boeken Hooglied en Prediker.
De feeststoffen die geen vaste datum hebben, staan als bijlage achterin, zodat dit dagboek niet aan een bepaald jaar is.

Deze uitgave van kwam tot stand door samenwerking van predikanten uit de Gereformeerde Gemeenten en predikanten uit de Gereformeerde Gemeenten in Nederland.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.