Verlost van Spaanse banden

de Tachtigjarige Oorlog in Delfshaven en omgeving

R. Hoogerwerf-Holleman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Verlost van Spaanse banden

gebonden: € 15.95

ISBN: 9789076466828, geïllustreerd, September 2009
Formaat: 22.7 (h) x 15.1 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 362 gram.

Uitgever: Uitgeverij De Ramshoorn

serienaam/reeks: Historische verhalen voor jong en oud

beschrijving

Er zal er een samenkomst worden gehouden in de zakkendragerij van Delfshaven, waarin dominee Gabriël zal voorgaan. Claes Wandersz kijkt er naar uit.
Maar plotseling eisen de Spanjaarden er inkwartiering. Claes en zijn vriend Wouter gaan de mensen en de dominee waarschuwen dat de kerkdienst nu in de boerderij van oom Wijnand zal plaatsvinden.

Tijdens hun tocht naar de boerderij worden de vrienden gevolgd door rode Jileen verrader, die. Hij waarschuwt de prior van het klooster wat de ketters van plan zijn. Na de dienst wordt er hard op de baanderdeuren gebonsd ...

Dit verhaal met veel historische gebeurtenissen speelt zich af tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) met Spanje. Filips II stuurt Alva om eenieder die de nieuwe leer van Luther en Calvijn aanhangt weer tot de roomse godsdienst terug te brengen. De brandstapels roken, maar de geloofsstrijd gaat door. Den Briel wordt door de geuzen ingenomen. Steeds meer steden kiezen voor de Prins van Oranje en God breidt Zijn Kerk uit, zodat de vrijheid gloort.
Het boek is rijk geïllustreerd met historische platen en tekeningen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.