Verteerbaar licht

Jessica van Doremalen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Verteerbaar licht

paperback/ gebrocheerd: € 15.50

ISBN: 9789076407692, 64 blz., April 2016
Formaat: 21.0 (h) x 13.0 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 121 gram.

Uitgever: Tattwa, Uitgeverij

redactie: Han G. Hoekstra

bewerkt door: Niek Venneker

beschrijving

Verteerbaar licht. Een juweeltje van een gedichtenbundel.
Jessica van Doremalen studeerde Nederlandse Taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht en Literary Translation from Dutch into English aan University College London. Ze werkte in Nederland als websiteredacteur en boek recensent en zwierf vervolgens door Zuidoost-Azië, van een ashram in Rishikesh en de ghats in Varanesi tot de Himalaya's in Nepal. Inmiddels woont zij in Londen, waar ze werkt als freelance vertaalster.
De gedichten in de debuutbundel van Jessica van Doremalen zoeken in de broosheid van het bestaan naar een bestendige zuiverheid. Terwijl een wereld stilaan afbrokkelt, keert het ik zich naar binnen om zich leeg te maken en opnieuw verbinding te leggen met de werkelijkheid.
Al tastend baant de dichteres zich een pad tot aan de verste horizon en terug; onderweg wordt er gezworven door nachtnevel en aarzelend stilgestaan in glazen labyrinten. Eén ding is zeker: elke ervaring moet hoe dan ook geproefd, bespiegeld en inwendig verteerd om een authentiek universum tot leven te wekken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.