Grenzeloos liefhebben

codependentie, wat het is, waar het vandaan komt en hoe het ons leven beïnvloedt

Pia Mellody

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Grenzeloos liefhebben

paperback/ gebrocheerd: € 23.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789076407654, 104 blz., September 2015
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 335 gram.

Uitgever: Tattwa, Uitgeverij

vertaald door: Anna Schmitz

beschrijving

GRENZELOOS LIEFHEBBEN (Voor YouTube zie www.tattwa.nl)

een boek over codependentie: wat het is, waar het vandaan komt en hoe het ons leven beïnvloedt door PIA MELLODY en Andrea Wells en J.Keith Miller
ISBN.9789076407654 €22,95, 216 pag., paperback, nur 770 psychologie algemeen

Alhoewel niemand precies weet waar de term 'codependentie' vandaan komt, wordt er algemeen gedacht dat deze is voortgekomen uit de term 'co-alcoholist'. eerst werd er aangenomen dat de 'codependentie-symptomen' werden veroorzaakt door de stress van het leven met een verslaafde. De sterke schaamte, angst, pijn en boosheid van de gezinsleden werden gezien als reactie op de situatie. Maar als de verslaafde stopten met het praktiseren van hun verslaving, ging het 'codependentie-gedrag' van de gezinsleden door en werd soms zelfs nog veel erger. Het werd duidelijk dat er bij deze gezinsleden sprake was van een afzonderlijke aandoening. De verborgen oorzaken hiervan, zo realiseerden zich de therapeuten, zouden heel wel afkomstig kunnen zijn van vóór het contact met de verslaafde. In de therapie bleek dat veel 'codependentie-partners' zelf een of twee aan alcohol- en/of drugs- verslaafde ouders hadden. En zo iemand lijkt in zijn of haar volwassen leven een aan alcohol- en/of drugsverslaafde partner te kiezen. Sommigen zelfs steeds opnieuw in verschillende relaties na elkaar. Alsof dit de 'codependentie-partner' in staat stelt een misbruiksituatie uit de jeugd te reconstrueren die mogelijk verdrongen was. En dat de 'codependentie-partner'nu opnieuw de kans kreeg om 'perfect' te zijn of het de ander naar de zin te maken, om zichzelf te bevrijden van de minderwaardigheidsgevoelens, de angst en de pijn en boosheid, meegenomen uit de jeugd.
Bestsellerauteur, Pia Mellody, een autoriteit op het gebied van codependentie en verslaving schreef dit boek voor lotgenoten en hulpverleners over de oorzaken van codependentie en de weg naar herstel.
Pia Mellody combineert boeiende verhalen over haar eigen traumatische ervaringen en persoonlijk herstelproces met haar zeer specifieke visie op verslaving, 'codependentie' en 'herstel'. Leden van verschillende soorten disfunctionele families met hun specifieke problematieken zullen zich herkennen in Mellody's beschrijvingen op een manier die hen helpt dit herstelproces aan te gaan en in hun toewijding te volharden.

'Pia Mellody is een ware pionier die beproefde effectieve methoden heeft ontwikkeld voor de behandeling van codependentie... Dit is een prachtig geschenk' -John Bradshaw

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.