De Vedische Dharma

Handboek voor moraal, karma, mantra's, rituelen en bhajans

Chan E.S. Choenni

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De Vedische Dharma

gebonden: € 27.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789076389264, 420 blz., May 2018
Formaat: 22.4 (h) x 15.3 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 663 gram.

Uitgever: SA Uitgeverij

serienaam/reeks: Informatief

beschrijving

De Vedische Dharma

De Vedische Dharma is gebaseerd op inzichten en wijsheden die hun wortels hebben in het oude India van 2.000 voor Christus tot 500 na Christus. Die inzichten zijn primair gestoeld op de Veda’s – vier zeer oude heilige geschriften – en op andere religieuze werken. Dharma is een breed concept; het is breder dan religie. Dharma is een hele levensbeschouwing en biedt daarom een betrouwbaar kompas om een goed leven te leiden en op de juiste manier te handelen. Leven in overeenstemming met de Dharma bepaalt jouw Karma. De Vedische Dharma is onderdeel van het Hindoeïsme; eigenlijk is deze levensbeschouwing het fundament daarvan.

Deze publicatie kan beschouwd worden als een kennismaking met de Vedische Dharma en met de breedheid van het Hindoeïsme vanuit een humanistisch perspectief. Het is een handboek waarin Chan Choenni op toegankelijke wijze en vanuit een eigentijdse interpretatie inzicht geeft in de Vedische Dharma. Het boek bestaat uit twee delen met ieder tien hoofdstukken. Deel I gaat over uiteenlopende onderwerpen variërend van de kennis over God en de verschillende wegen om God te bereiken, deugdzaam gedrag, tot en met de acceptatie van mensen behorend tot het derde geslacht (LGBTI).
Deel II geeft naast een korte inleiding over het Hindoeïsme en de verspreiding van de Hindoes over verschillende gebieden in onze wereld veel praktische informatie. Dit deel geeft tevens uitleg over het vuurofferritueel (havan/puja) en de Vedische i.c. Hindoe symbolen. Verder wordt aandacht geschonken aan epische werken als de Ramayana en Mahabharata en aan relevante passages over goed en kwaad in de Bhagavad Gita. Ook zijn er zestien bhajans (spirituele liederen) in dit boek opgenomen, zowel treurliederen als lofliederen. De tekst daarvan is in het Hindi, maar de betekenis ervan is weergegeven in het Nederlands. Dit handboek is niet alleen voor Hindoes bestemd maar iedereen die meer wil weten over de Vedische Dharma.

Prof. dr. Chan(dersen) E.S. Choenni (Paramaribo, 1953) studeerde politieke wetenschappen en wetenschapsfilosofie. Hij promoveerde in de sociale wetenschappen en heeft zich tevens gekwalificeerd als onderzoeker en als historicus. Hij was bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Chan Choenni heeft uitgebreid gepubliceerd over de geschiedenis van de Hindostanen. Momenteel doet hij onderzoek naar de honderdjarige geschiedenis van Afro-Surinamers (1863-1963) in Suriname. Hij is opgevoed en gevormd in de traditie van de Vedische Dharma.

Auteur : C. Choenni
Soort boek: Naslagwerk over Hindoeïsme
Verschenen : mei 2018
ISBN 978 90 76389 26 4
Uitgever : SA Uitgeverij - Amsterdam
Omvang : 397 pg
Uitgave : Gebonden - Luxe uitgave
Prijs € 27,50

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.